Forfatterne

FORFATTERNE

Den bog, jeg selv manglede, da jeg ville undervise i byrum

En del af undervisningen i fagene billedkunst, design samt design og arkitektur er at undervise i arkitektur på den ene eller anden måde. Når jeg underviser i arkitektur, underviser jeg både i den mere klassiske tilgang til arkitektur; bygninger, men for at brede bygningsperspektivet ud underviser jeg også i byrumsdesign – og jeg oplever, at eleverne er meget engagerede i at designe byrum. På samme tid har jeg god erfaring med at engagere lokalsamfundet i elevernes byrumsprojekter.

 

Byrumsdesign er den bog, jeg selv manglede, da jeg ville i gang med at undervise i at udforme byrum. Med bogen er det let at tilrettelægge og gennemføre et undervisningsforløb i byrumsdesign, som spænder fra det teoretiske over det analytiske til flotte, færdige elevprojekter. På samme tid er det et oplagt tema at arbejde med, når man skal arbejde procesorienteret med eleverne.

Eleverne skal have byrumseksperternes redskaber

Byrumsdesign er et fag ligesom det at være blikkenslager eller bager. Men det er også noget, som vi allesammen bør interessere os for. Det handler om de steder, vi er fælles om. De steder, vi mødes på tværs af økonomiske, sociale og kulturelle forskelle. Byrum er vigtige for sammenhængskraften i samfundet.

 

Gymnasieeleverne er fremtidens borgere. Jeg har skrevet bogen, fordi jeg vil give dem arkitekten og byplanlæggerens redskaber. Det kvalificerer dem til debatten om, hvordan vore byrum skal se ud, og hvad de kan bruges til. Eller til at designe et byrum selv.

Line Højgaard Porse

Underviser i billedkunst samt design og arkitektur på Viborg Gymnasium & HF.

Line er næstformand i Billedkunst- og designlærer foreningen.

Sune Porse Carlsen

Arkitekt og master i strategisk byplanlægning.

Sune har års erfaring som byplanlægger i en kommune, hvor han bl.a. har lavet byrummet "Latinerhaven" i Roskilde for og med unge.

BYRUMSDESIGN

 

Byrumsdesign er spændende og samfundsrelevant arkitektur-undervisning.

Bogen gør det let at tilrettelægge og gennemføre et undervisningsforløb fra teori til færdige, flotte forslag.

KONTAKT FORFATTERNE

 

Line Højgaard Porse: linehoejgaardporse.gmail.com

Sune Porse Carlsen: sune@carlsensplaner.dk

KØB BOGEN

 

Byrumsdesign kan købes hos detnyforlag.dk

Bogen koster 150,- kroner (4.000,- kroner for et klassesæt på 30 stk.).

© Copyright. All Rights Reserved.